Видове Протеини-най-добрия протеин

Сподели

Магазин за хранителни добавки в София-най-добрите протеини,всички видове протеини

четвъртък, 26 март 2015 г.

Протеин отслабване - отслабване с белтъчини

Затлъстяването и захарен диабет тип 2 са се увеличили и разпространили по целия свят.През последните години свързаните със затлъстяване и наднормено тегло заболявания се считат за епидемия. Като се има предвид високата цена на лечението на затлъстяването и -свързаните с него заболявания, стратегии като хранително манипулиране с прием на белтъчини и здравословно хранене са все по-широко проучвани и прилагани.Сред тях, е и диетата с добавяне на суроватъчен протеин, защото се предполага, като стратегия за превенция и лечение на затлъстяване.Сред основните предимства на суроватъчен protein на прах са: намаляване на серумната глюкоза при здрави индивиди, нарушен глюкозен толеранс при захарен диабет тип 2 и пациенти с наднормено тегло; намаляване на телесното тегло; поддръжка на мускулна маса; увеличаване на освобождаването на аноректични хормони като холецистокинин, лептин и глюкагон-подобен пептид 1 (GLP-1); и намаляване на orexigenic хормона грелин. Освен това изследванията показват, че whey protein може да доведе и до намаляване на кръвното налягане, възпаление и оксидативен стрес.

Отслабване и белтъчини - белтък при диета и затлъстяване



Излишното телесно тегло при хора се увеличава в световен мащаб.Смята се за епидемия от Световната здравна организация (СЗО) .През последните години оценката е ,че повече от 300 милиона души по света са със затлъстяване, а над 1 милиард са с наднормено тегло .


Подобно на затлъстяването, захарен диабет тип 2 (DM) е определен като значителена глобална епидемия на 21 -ви век. В допълнение, хората с наднормено тегло са два пъти по-предрасположени да развият метаболитен синдром (MS) съпътстващи заболявания. Затлъстяването и DM са MS-свързани заболявания. Въпреки, че патогенезата на MS и всеки от тези елементи е сложна и не се разбира добре, абдоминално затлъстяване и инсулинова резистентност, се признават като рискови фактори за MS. Освен това, пациенти с МС са пет пъти по-висок риск от развитие на DM .Пациенти с DM имат повишен отговор на триацилглицероли след прием на храна, в сравнение с не-диабетици. Други факти са известни също,че след храна и повишаване на триацилглицероли са силно свързани със сърдечно-съдови заболявания .

Мога ли да пия протин-протеини при затлъстяване и наднормено тегло

Намаляването на телесното тегло може да намали, свързани със затлъстяването проблеми.Съответно, диетични манипулации могат да съдействат за увеличаване на ситост, за стимулиране на anorexigenic хормони и вследствие на намаляване на приема на храна и телесно тегло .Затова е изключително важно да се открият стратегии, които увеличават ефекта на загуба на тегло и инхибира възвръщане на теглото след краткосрочен и дългосрочен хранителен режим.В следствие на това, диета с добавки протеин е предложена като допълнение към стратегия за превенция и лечение на затлъстяване и MS-свързани заболявания при хора. В допълнение, диетични протеини, например, суроватъчен protein, има висока хранителна стойност,тъй като съдържа всички незаменими аминокиселини в по-високи концентрации от растителни протеинови източници.Този блог има за цел да предостави полезна информация, за основните ефекти от прием на proteini ,както при спортисти,професионални атлети, така и при лечението или превенцията на затлъстяване, DM, хипертония, оксидативен стрес и MS-свързани метаболитни усложнения.

Колко белтък да пия при диета за изчистване на мазнините-протеин за отслабване цени.

Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последни публикации за Протеин - Протеини