Fhl-хранителни добавки онлайн магазин | Хранителни добавки | Фитнес добавки
Избери най-добрия протеин за теб от Fhl.bg

Видове Протеини-най-добрия протеин

Сподели

Магазин за хранителни добавки в София-най-добрите протеини,всички видове протеини Най-добрия избор на протеин, протеини с гарантиран произход и безплатна консултация Купи пратеини,на най-добра цена с промо код,най-добрия пратеин на промо цена

вторник, 1 юли 2014 г.

Кой е най-добрия Протеин

  Как да изберем най-добър протеин

Какво определя качеството на един Протеин

Protein Rating Scales

Съставът на различните протеини може да бъде толкова уникален, че тяхното влияние върху физиологичните функции в човешкото тяло може да бъде доста различно. Качеството на протеина е от съществено значение, когато се разглежда хранителните ползи, които прием на протеин може да осигури. Определяне на качеството на най-добър протеин се определя чрез оценка на състава на основните аминокиселини, смилаемостта и бионаличността на аминокиселините. Има няколко скали за измерване и техники, които се използват за оценка на качеството на протеина.

Кои са най-добрите протеини-магазин за протеини

Dymatize ISO 100

Protein Rating Scales:Степента на ефективност на протеин (PER) определя ефективността на протеин чрез измерването на растежа на тялото. Тази техника изисква подаване на тест протеин и след това измерване на наддаване на тегло в грамове на грам протеин който се консумира. Изчислената стойност след това се сравнява с фиксирана стойност от 2,7, което е стандартната стойност на казеин протеин. Всяка стойност, която надвишава 2.7 се счита за отличен източник на протеини. Все пак, това изчисление,не е удобно за оценка на качество и ефективност, и представлява мярка за растеж при плъхове и животни и не осигурява силна корелация с нуждите на растеж при хората.

 Всеки човек има различни нужди и предпочитания относно прием на протеин.Кое обаче определя качеството на един протеин и кога казваме, че протеина е добър.!Качеството на протеина, се определя от неговата Биологична стойност,нетното усвояване на протеин, PDCAAS, и коефициент на ефективност на протеина.От основно значение ,когато приемате протеин е степента на усвояване и поддържане на положителен азотен баланс.Какво означава това,ще разберете от нашата статия!
Биологична стойност (BV) на протеин е стойност, която измерва колко добре тялото може да абсорбира и използва протеина. Колкото по-висока е биологичната стойност на протеин, който използвате, толкова повече азот тялото ви може да поеме, да ползва, и задържа.

Суроватъчен изолат най-добрия протеин от фитнес добавки

AllMax Nutrition IsoFlex

В резултат на приема на  протеини с най-висок BV тялото усвоява най-много и най-пълноценно това което ядете,това  е от основно зночение за вашето възстановяване и мускулна маса!.Сега вече ще можете да си отговорите и на въпроса -защо има разликата в цената между различните протеини и заслужава ли си да плащам по-скъпо?
 В много  статии се пише за степента на усвояване и поддържане на положителен азотен баланс ,като основна причина за определяне на биологичната стойност и качеството на протеина.Така е естествено ,но във много малко от статиите обръщат внимание ,на факта ,че  поддържане на положителен азотен баланс зависи и от множество фактори.Най-важните от които са :
  • пол
  • лично тегло (колко килограма тежите)
  • възраст
  • ниво на трениращия (с каква интензивност са тренировките)
  • какъв спорт практикувате
  • заболявания (моментно здравословно състояние)
  • генетични фактори,
  • продукти които използвате,за ускоряване на протеиновия синтез.

Или по друг начин казано,протеини с еднаква Biological Value ,използвани от различни хора,ще се усвояват по различен начин в зависимост от тези фактори.

Това отговаря на логичните въпроси ,защо едни човек приема 2 грама протеин на килограм тегло и не го усвояват пълноценно.И други атлети ,които стигат до 5 грама протеин на килограм тегло и усвояват всичко пълноценно.И в двата случая се приемат еднакви източници на протеин с висока биологична стойност.Така че по-горе посочените фактори са от основно значение за усвояването на протеина и поддържане на положителен азотен баланс.Когато се правят такива, проучвания, за биологична стойност на протеините се спазват строги правила; тестваните хора са на строги диети и не участват в интензивни тренировки, които могат да доведат до употребата на протеини като източник на енергия . Такива мерки обикновено водят до сравнително точни резултати!И естествено тогава степента на усвояване и положителния азотен баланс може да се засече коректно.

Как да изберем най-добър протеин -TOP 10 Protein-2014-2015

От какво се определя Биологична стойност на протеините

Взимайки под внимание и по-горе написаното, Biological Value (BV) на протеините се определя от :
            степен на смилаемост (Digestibility, D), т.е. усвояването на разградения по храносмилателния път protein.
            поддържане  на положителен азотен баланс
Биологична стойност -Biological Value ,се изчислява като,съотношението между задържаният азот в тялото, и разградения и усвоен азот от храната чрез храносмилането.На етикетите на хранителни добавки за покачване на мускулна маса и възстановяване,като 
протеини,аминокиселини,пише за поддържане на положителен азотен баланс.Редовно ме питат какво е това?
BioTech USA Iso whey zero Суроватъчен изолат- протеин на прах с най-високо съдържание на белтък

BioTech USA Iso whey zero

Азотният баланс се определя от количеството на усвоения азот, отнесен към количеството на излъчения с урината азот. Когато количеството на усвоения азот е по-голямо от количеството на излъчения е налице положителен азотен баланс. Характерен е  при млади и подрастващи хора, когато в тях се натрупва телесна маса. Среща се още при бременност, при възстановяване след тежки и продължителни заболявания и при усилени фитнес тренировки, при което се натрупва мускулна маса. В обратния случай е налице отрицателен азотен баланс. Който е характерен при стари хора, след тежко и продължително боледуване. Нужните на човек от протеини са в зависимост от:
    • цели,
    • физически натоварвания
    • пол, 
    • възраст, 
    •  тегло ,
    • ниво на трениращия (с каква интензивност са тренировките)
    • какъв спорт практикувате
    • заболявания (моментно здравословно състояние)
    Тоест по-показател на базата количество протеин, който се абсорбира най-пълно да се даде 100% стойност, а на протеин, който се  абсорбира наполвина ще се даде  50% стойност. Протеин като 100 % биологична стойност е взет протеин от яйца- Яйцата често се задава стойност 100.Протеин, който се абсорбира в по-голяма степен,може да имат стойност над 100-както е при йонно-обменени суроватъчни изолати, произведени при ниски температури с кръстосана микро и нано филтрация и Хидролизиран суроватъчен протеин.


    Основни Видове протеин


         Net Protein Utilization:Използването на метода Net Protein Utilization за измерване и оценка на качеството на протеин е подобен на този при биологична стойност с изключение на това, че включва директно измерване на задържане на абсорбирания азот. Net използване на протеин и биологична стойност както измерване на същия параметър на задържане на азота, обаче, разликата се състои в това, че биологичната стойност се изчислява от азот докато се абсорбира нетно използване на протеин е от азот поглъщане.

        Прием на Протеин е най-добрия начин за покачване на мускулна маса

        Universal Nutrition Ultra Whey Pro

        Протеина е основен източник на азот в хранителни режим на всеки спортист и обикновен човек , установено е  че средното съдържание на азот в белтъците е 16%. Това е основата за всички методи, които определят качеството и количеството на белтъците. За оценка на биологичната стойност се използват две основни групи методи - биологични и химични.Биологичната стойност на протеина се определя по Концентрацията на азот .

        Количеството на азота в протеина на дадена храна се измерва , по количеството на азот в организма на човек ,което се изхвърля .От този метод на определяне на биологична стойност, се предполага, че протеинът, е единственият източник на азот в хранителния режим на човек. От това следва ,че количеството на протеин може да бъде изчислен въз основа на разликата между количеството азот от приетия протеин и количеството отделян азот. Азотът ,който не се отделя принадлежи към протеините, които се разграждат и се използва за изграждане на други протеини в тялото-мускулна маса.Този метод обаче ,има слабост ,не може да се предвиди влиянието на факторите които изложихме по-горе в статията!

        Протеин-Биологична стойност


          Тук обаче тябва да направим веднага едно уточнение,в по-горе изброените стойности * са за хранителни продукти а не протеини на прах!Тоест когато става въпрос за соя например ,нямаме предвид соев протеин или особенно Soya Protein Isolate 90% където усвояването е значително по-високо в някои случаи даже достига до 97%.Същото се отнася и за говеждото месо съответно -Телешки аминокиселини и протеин ,грах и Super Pea Protein Isolate.В зависимост от начина на преработка произведени при ниски температури с кръстосана микро и нано филтрация йонно-обменени изолати, и Хидролизиран суроватъчен протеин,степента на усвояване е много висока.Естествено и цената им е по-висока.Но мисля ,че вече си отговорихте на въпроса защо има разлика в цените на протеините и дали си заслужава да платите по-скъпо.Нашият отговор е -"Да"! А избора оставяме на вас.


        Американския стандарт за суроватъчни протеини 100 Whey Gold Standard

        100 Whey Gold Standard

        PDCAAS метод за оценка качеството на протеина: През 1989 г. Организацията за прехрана и земеделие и Световната здравна организация (FAO / WHO) заяви, че качеството на протеин може да се определи и чрез съпоставяне на съдържанието на незаменимите аминокиселини в изследвания протеин към съдържанието  на същите аминокиселини в референтния модел на незаменими аминокиселини.Референтни стойности, които се използват са основани за незаменимите аминокиселини за деца в предучилищна възраст. Препоръката на съвместната декларация на ФАО / СЗО беше да се възползваме от тази референтна стойност и я изледваме за усвояемост на белтъка. Получената стойност се нарича (PDCAAS). Този метод е бил приет като предпочитан метод за измерване на стойността на белтък в храненето на човека .Въпреки че в момента на PDCAAS е най-приети и широко използваният метод, все още съществуват ограничения, отнасящи се до надценяване в напреднала възраст (вероятно свързани с референтните стойности, основаващи се на млади индивиди), влияние на илеална усвояемост и antinutritional фактори .
        Аминокиселините, които се движат покрай терминалния илеум могат да бъдат важен маршрут за бактериална консумация на аминокиселини, както и всички аминокиселини, които достигат до дебелото черво не може да се използват за синтеза на протеини, въпреки че те не се появяват в изпражненията.Така, за да се получи наистина валидна мярка на фекална смилаемостта на мястото, където синтеза на протеини се определя в което е важно по-точно определяне. 

        MusclePharm Iron whey суроватъчен протеин на прах на добра цена от фитнес добавки

        MusclePharm Iron whey

        По този начин, илиачна смилаемостта ще осигури по-точна мярка на смилаемостта. PDCAAS, обаче, не са взети илиачна смилаемостта в своето уравнение. Това се смята за един от недостатъците на PDCAAS.Antinutritional фактори като трипсин инхибитори, лектини и танини, присъстващи в някои източници на протеини, като например соево брашно, грах и фава зърна са докладвани за увеличаване загубите на ендогенни протеини в терминалния илеум .Тези antinutritional фактори могат да предизвикат хидролиза на протеини и намалена абсорбция на аминокиселините. В зависимост от възраста на индивида способността на червата да се адаптират към диетични хранителни приеми на протеин, може да намалее, в следствие от процеса на стареене.

        Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

        Няма коментари:

        Публикуване на коментар

        Последни публикации за Протеин - Протеини